25 Ocak 2012 Çarşamba

ÇOKTAN SEÇMELİ JENERASYON




           Biz saçma sapan bir eğitim sisteminin ürünleriyiz. Bizler 5. kattaki 15 yaşında bir kızın apartman girişinde bekleyen 18 yaşındaki sevgilisinin kafasına bir saksı atması durumunda, saksının 2. kattan geçerken hızının ne olacağını ve 3 yıl sonra üvey annesi ile kızın yaşlarının toplamının ne olacağını hesaplayabilen, present perfect tense’i bir türlü öğrenememiş, eyalet sistemiyle yönetilmeyen ülkesinin hangi amaçla coğrafi bölgelere ayrıldığını hiç sorgulamamış, A şehrinden B şehrine dibi delik havuzun musluğunu açık bırakarak gidebilen bir jenerasyonuz. Bize şıklar verildiği sürece, doğru cevabı verebileceğimizden emin olun ama yorum istemeyin bizden..kendi düşüncelerimizi istemeyin..Kendimizin olan bir şeyimiz yok çünkü.




        Biz hayatımızdaki en kritik kararları hiç bir şey bilmeden, mesleğini bile aldığı puana göre seçmek zorunda bırakılmış bir nesiliz. Biz kendi kaderini tayin etmekten aciz, hep müttefikleri yenildiği için yenik sayılan, hakkını bile savunamayan, yanında adam öldürseler ‘abi ben körüm, orda bir şey mi oldu’ diyecek kadar korkak, duyarsızlığa programlı bir jenerasyonuz.. Peynir yok, artık biliyoruz ama bizi içine koyduğunuz labirentte bir türlü çıkış yolunu bulamıyoruz, çoğumuz zaten hiç aramıyoruz.
      İçine sokulduğumuz kabın şeklini o kadar iyi aldık ki, bizden herhangi bir konuda ümidiniz olmasın. Tersine evrim deneyleriniz başarılı oldu, insandan maymuna geçiş başarıyla tamamlandı, her tarafımız kıllı ama g*tümüz hep açık, arada kafamızı kaşıyorsak, düşündüğümüzden değil, bitten. Bizler artık görmüyoruz, duymuyoruz, bilmiyoruz…Sesimizi çıkarmıyoruz.... Evimiz sandığımız kafesten içeri fıstık atarsanız, ne söylediğinize, neyi savunduğunuza bakmaksızın alkışlarız..Bir de muzumuzu ihmal etmeyin, yeter..GDO’luymuş, değilmiş, ithalmiş, yerliymiş önemli değil..


OKUDUKLARIMIZI ANLADIK MI BÖLÜMÜ
Soru: Bu yazının başlığındaki Ç harfini aşağıdaki hangi harf ile değiştirmek konu bütünlüğü açısından daha uygun olur?                                                                                                                                                                                                               a) F      b) P    c) Y     d) Ş     e) B

Bilene Muz vericem..Çikita..

5 yorum:

  1. cevap veriyorummm nezaket gereği B şıkkı diyorum

    YanıtlaSil
  2. Sizler özel değilsiniz,
    Sizler güzel yada eşi benzeri olmayan
    kar tanesi de değilsiniz,
    sizler işiniz değilsiniz,
    sizler paranız kadar değilsiniz,
    bindiğiniz araba değilsiniz,
    kredi kartlarınızın limiti değilsiniz,
    sizler iç çamaşırı değilsiniz,
    Sizler herkes gibi çürüyen birer organik maddesiniz..!
    Bizler bu dünyanın şarkı söyleyip dans eden pislikleriyiz.Hepimiz aynı pisliğin lacivertleriyiz …!
    İşte tam da bu yüzden cevap E şıkkı.:)) sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Şekerim okurken evt ya gerçekten böyle dediğim bir yazı .. bencede
    E şıkkı ..öpüldün..

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir yazı olmuş , yine , kalbimden vurdu :)

    YanıtlaSil